Anyagfajták

Miért szeretjük a márványt?

Miért szeretjük a márványt?

Ha a márvány szót halljuk, legtöbbünknek egyből az elegancia, a szépség jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen a márvány látványa nem fogható semmihez.

A márvány otthonunkban egyedülálló díszítőelemként szolgál. Legyen szó akár a kandalló, a konyhabútor, a lépcső, a padló vagy a csempe burkolatáról, a márvány kivétel nélkül eleganciát sugároz.

A csodaszép látvány mellett az sem elhanyagolható, hogy a márvány igencsak időtálló burkolóanyag.

Egyetlen hátránya, ami miatt sokan tartanak a márvány burkolattól, hogy hideg érzetet kelt az emberben. Ám jó hír, hogy ezt a problémát kiküszöbölhetjük meleg színekkel és domború formákkal.

Otthonunkon kívül a márvány a sírkövek kedvelt alapanyaga, hiszen tiszteletet sugároz csodaszép látványával. Nem elhanyagolható, hogy tartóssága miatt is kitűnő a síremlékekhez, hiszen ellenáll az időjárás viszontagságainak.

A márványt gyakran használják szobrok díszítéséhez, emléklapok készítéséhez, valamint kis kerti szökőkutak dekorációjához.

Ha felkeltettük érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal!


A márvány

A márvány

A márvány időtálló nemes anyag, amely évmilliók alatt mészkőből kristályosodik ki. Színe és mintázata nem egységes, nedvesség hatására erősen foltosodik, elszíneződik.

A márványt évezredek óta használják az építészetben. Napjainkban gyakran készítenek márványból oszlopokat, lépcsőket, különféle belsőépítészeti elemeket, valamint padlóburkolatnak is nagyon elegáns, továbbá kandalló, asztal vagy konyhapult készítésére is alkalmas ez a kőzet. Más területen síremlékek és díszítőszobrászati elemek készülhetnek márványból. Sokszínű felhasználásának csak az ízlés és a kreativitás szabhat határt.

A Hungránit Bt. négy generáció óta sikeresen működő vállalkozás. Sok más anyag mellett márvány megmunkálásával és értékesítésével is foglalkozunk. Szakmai hozzáértésünknek és technikai felszereltségünknek köszönhetően minőségi építőipari elemeket, kegyeleti tárgyakat, illetve díszítőszobrászati munkákat hozunk létre. Az anyagmegmunkáláson kívül vállaljuk márványból és egyéb anyagokból készült elemek felújítását is, mint például lépcsők, sírkövek és emlékművek.

Ha profi szakemberekkel szeretné megvalósítani elképzeléseit, bátran forduljon hozzánk!


Miért érdemes gránit sírkő mellett dönteni?

Miért érdemes gránit sírkő mellett dönteni?

Egy hozzánk közel álló személy elvesztése nehezen feldolgozható veszteség. A temetés a búcsúzás és az elengedés egyik szimbolikus eleme. Ilyenkor igyekszünk az eltávozott személynek megadni mindazt a kegyet, hogy méltóképpen búcsúzhassunk el tőle.

A sírkövek kiválasztása már csak azért sem könnyű dolog, mert érzelmi alapú döntés, de mégis érdemes bizonyos szempontokat megfontolva olyat választani, amely méltóságteljesen megemlékezik az elhunyt szerettünkről, és a praktikus igényeknek is eleget tesz, mint a könnyű tisztíthatóság, időtálló kivitel. A gránit sírkő az egyik legnemesebb választás, hiszen egyenletesen sima felülete, sziklaszilárd keménysége egyaránt az időtállóságról tanúskodik, amely egyben az elhunytra való örök emlékezésről is gondoskodik.

A gránit sírkövek esetében nem kell tartanunk a rongálódástól vagy az egyéb sérülésektől, hiszen az egyik legellenállóbb anyagról beszélhetünk. Választása tökéletes megoldás mindenszempontból.Ha Ön is egy ízléses gránit sírkövet szeretne választani, akkor keresse cégünket az elérhetőségein!


A gránit sírkövek tisztántartása

A gránit sírkövek tisztántartása

Egy hozzánk közel álló személy elvesztése nehezen feldolgozható veszteség. Elhunyt szeretteinknek igyekszünk megadni a tiszteletet és méltó módon megemlékezni róluk. Egyre népszerűbbek a gránitból készült sírkövek, amelyekkel igazán maradandó emléket állíthatunk szeretteinknek, hiszen olyan kőzetről van szó, amely rendkívül időtálló, így akár évtizedekig is fennmaradhat.

Mindezek ellenére érdemes időnként a gránit sírkő tisztítására is időt szánni, hiszen a szennyeződés könnyen elcsúfíthatja a szép, tiszta felületet. Különösen a gyertyákból, mécsesekből kicsöpögött viasz, illetve a sírkőhöz közeli fákból a sírkőre csöpögött fanedv is elszínezheti és rongálhatja az anyagot. A koszorúkat általában dróttal fogatják össze, így erre is figyeljünk, hogy ne rozsdásodjon, hiszen akkor rozsdafoltok jelenhetnek meg a gránit sírköven is, így érdemes időben eltávolítani a koszorút, ha a dróton rozsdásodást észlelünk.

A gránit sírkő ápolásakor ne használjunk savas, maró hatású tisztítószert, mert kárt tehet a felületben és mattá válhat. Megfelelő és kis mennyiségű tisztítószerrel töröljük át a sírkövet, majd vizes, puha ronggyal töröljük le.

Válasszon tőlük kiváló minőségű gránit sírkövet Ön is!


Érdekesség: A gránit keletkezése

A gránit sírkövek tisztántartása

A gránit az egyik leggyakrabban használt alapanyagunk, ami nem véletlen, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik.

A gránit egy mélységi magmás kőzet, azaz a magma megszilárdulásával keletkezik. A magma körülbelül 100 km mélyen a Föld belsejében keletkezik, olvadt szilikátokból és gázokból áll. Ebből a mélységből folyamatosan a földfelszín felé nyomul. Azonban nem jut mindig a felszín közelébe, előfordul, hogy már a magmakamrában megszilárdul, ekkor beszélünk a mélységi magmás kőzetek keletkezéséről. Mivel a Föld belsejében óriási hőmérsékletek uralkodnak, ez nagyon lassú folyamat – akár több millió év is lehet!

Magyarországon a legtöbb gránit a Velencei-hegységben található, itt például 300 millió éves kőzetről beszélünk, amelynek kihűlése körülbelül 10 millió évet vett igénybe. A hűlési idő alatt alakul ki a mélységi magmás kőzetek kristályossága, szemcséssége.

Válassza bátran Ön is a gránitot, ezt a nagyszerű anyagot sírkőhöz, vagy az építőipar területén! Gránit konyhapult, gránit párkány, vagy gránit munkalap – nálunk mindegyiket megtalálja!


A gránit munkalapok árának meghatározása

A gránit munkalapok árának meghatározása

A legújabb lakberendezési irányzatokat vizsgálva észrevehetjük, hogy a gránit munkalapok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a konyhai kialakítások világában. Azonban a gránitról köztudott, hogy költséges alapanyag, ami nem véletlen.

A gránit munkalapok ugyanis sokkal időt állóbbak, mint műanyagból, fából vagy egyéb alapanyagból készült kialakítások, továbbá ellenállóbbak és dekoratívabbak is! Pontosan ezért nehéz meghatározni a gránit munkalapok árát is, hiszen rengeteg tényezőtől függhet az árazás.

Ugyanis vannak kivitelezők, akik a gránit munkalapokat silányabb anyagból készítik el, így bár olcsóbban tudják nyújtani a termékeiket, ugyanakkor ez a minőség romlásával jár. A gránit munkalapok ára mindig tükrözi a minőségét is! Ugyanakkor nem szabad bedőlni a túlárazott termékeknek sem, hiszen egy gránit munkalap sem tud többet, mint ami a nevéből kiolvasható

Ha Ön is megbízható kivitelezőt keres, aki reális áron kínálja termékeit, forduljon hozzánk bizalommal!


A sírkőválasztás dilemmája

A sírkőválasztás dilemmája

A sírkő árak meghatározásában nagy szerepet játszik a felhasznált alapanyag, de természetesen a kialakítás is. Lássuk, milyen lehetőség vannak!

  • A műkő sírkő számít a legolcsóbb alternatívának, oxid porfestékkel bármilyen színű előállítható belőle. Élettartama kb.25 év, de az idő előrehaladtával folyamatosan mohásodik.
  • A márvány sírkövek keményebbek, mint a műkőből készült típusok és fagyállóak. 10-15 év elteltével könnyebben szennyeződnek, ráadásul az áruk majdnem megegyezik a sokkal jobb minőségű gránit változattal, ám kétségkívül igen látványosak.
  • A gránit síremlékek stabilak, hosszú életűek, jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak, örök szín- és fénytartóak. Felületük annyira kemény, hogy lehetetlen őket megkarcolni, ezért ha többet tud szánni sírkő készíttetésére, mindenképpen érdemes a gránitot választania.

A szimpla, másfeles és dupla sírkövek nyitott és zárt fedlapos kivitelezésben egyaránt kérhetőek, valamint lehetőség van urnasírkő készítésre is, értelemszerűen a sírkő árakban méretüknél fogva adódnak a különbségek.

Amennyiben igényes kivitelezett sírkövet keres, forduljon hozzánk bizalommal, kedvező sírkő árak várják érdeklődőinket!


Színvonalas kivitelezés és kedvező gránit munkalap árak? Igen!

Színvonalas kivitelezés és kedvező gránit munkalap árak? Igen!

A gránit rendkívül népszerű alapanyag, hiszen masszív, strapabíró szerkezettel rendelkezik, ráadásul esztétikus, ízléses megjelenést biztosít bármilyen lakáskiegészítő elemnek. Mivel a gránit számos pozitív tulajdonsággal bír, ez az árán is tükröződik, azonban vállalkozásunk szeretne kedvezni az ügyfeleknek, ezért nálunk a gránit munkalapok ára megfizethető és reális!

A gránit munkalapok árát igyekszünk folyamatosan mérsékelni, állandó akciók keretein belül kínálni termékeinket, így bárki számára elérhetővé válhat a minőségi és megbízható alapanyag. Természetesen a gránit munkalapok árát sok minden befolyásolhatja, úgy, mint a megrendelni kívánt elemek nagysága és mennyisége, továbbá az árnyalata, ezért mielőtt a gránit mellett döntene, mindenképp kérjen előzetes árajánlatot, ennek köszönhetően semmilyen váratlan kiadás nem érheti!

Tekintse meg gránit munkalapjaink kínálatát, érdeklődjön az árakról elérhetőségeinken! Rendelje meg még ma az Önnek tetsző árnyalatot és élvezze otthonában a színvonalas alapanyag minden előnyét!


Hungránit Bt. | Tel.: +36-29-413-564 | +36-30-617-0790 | Cím.: 2200 Monor, Dr. Csanádi Gy. u. 10.